Bedenimizde biriken toksinlerin, %70 i nefes ile atılır. Oksijen yetersizliği , kanserin ve diğer anaerobik hastalıkların (oksijensiz hücrelerde oluşan hastalıklar) gelişmesine sebep olur. İnsanlar günlük koşturmalar içinde ortalama olarak nefes alma kapasitelerinin neredeyse %30 unu kullanırlar. Sadece beynimiz bile tüm bedenimizdeki oksijenin % 20 sine ihtiyaç duymaktadır. Yeterli oksijen kandaki ph değerini dengeler, hafızayı güçlendirir ve metabolizma hızını artırır, tansiyonu dengeler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Strese neden olan korku endişe heyecan ve öfke gibi durumlarda bilinç dışı olarak nefesimizi tutarız, bu da bedenimizde blokajlara yol açar.
Nefes alışkanlıklarımız NEFES ÇALIŞMALARI ile düzenlenebilir. Nefes alışkanlıklarımızı değiştirerek daha enerjik, daha canlı , neşeli , huzurlu , arınmış ve farkındalıklı bir yaşama geçiş yaparız.
Araştırmacılar, nefes alışımızdaki ritmin, derinliğin ve hızını değiştirmenin zihinsel ve duygusal durumumuza olan etkilerini keşfetmişlerdir. Bilincimizle nefesimizi yönlendirerek, nefes alışlarımızı denizdeki bir dalga gibi açık ve akışkan hale getirdiğimizde yaşamımızda aynı şekilde akışa uyum sağlar.
Nefes Tekniği ve Etkileri;
Fiziksel Düzeyde sınırlı nefes alma modellerini açar ve temizler, vücudu toksinlerden arındırır, solunum sistemini geliştirir, güçlendirir, zindelik katar, hücre yenilenmesini artırır.
Duygusal ve zihinsel düzeyde de bilinçaltı temizliği sağlar. Stresten korur. Öfke , korku, pişmanlık, endişe, suçluluk, hüzün , keder gibi negatif duyguları temizler. Kişinin kendini ifade yeteneğini artırır.
Nefes Koçluğu alarak vücudunuzun ve duygusal dünyanızın dengesini bulabilir daha huzurlu bir yaşam sürebilirsiniz.
Randevu ve iletişim için: [email protected]